Arts staat naar de bedden tekijken

Gezondheid

Waar krijgt u mee te maken als u ziek wordt? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Een gezonde dekking voor uw zorgkosten

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering voor zorgkosten af te sluiten. Dit basispakket dekt de standaardzorg van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, kunt u zich aanvullend verzekeren. 

Basisverzekering

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basisverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder(s).

Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico dat jaarlijks wordt vastgesteld. U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaalt u minder premie voor uw zorgverzekering.

Aanvullende- en tandartsverzekeringen

Niet alle zorg wordt gedekt door de basisverzekering. Daarom kunt u de basisverzekering met twee extra dekkingen uitbreiden: een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Verzekeraars bieden deze extra dekkingen aan in pakketvorm met verschillende samenstellingen.

De aanvullende verzekering dekt de kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan uw gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

U bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wilt u dat toch, dan mag u de aanvullende verzekering ook afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar u de basisverzekering heeft afgesloten.

Zorgtoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. U kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl treft u uitgebreide informatie aan over de zorgtoeslag.

Bent u op zoek naar een zorgverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Van Steensel Assurantiën

Pr. Pieter Christiaanstraat 61
3066 TB Rotterdam
 

Direct doen