Ziekteverzuim

Verzuimverzekering

Een complete oplossing voor preventie, verzuim én re-integratie van zieke medewerkers binnen uw bedrijf. Scherpe premie en deskundige begeleiding.

Vraag offerte aan

Verzuimverzekering voor kostenbeheersing bij ziekteverzuim

Ziekteverzuim is een reëel financieel risico voor elk bedrijf met werknemers. Gedurende de eerste twee jaar moet u zieke medewerkers 70 procent van het loon doorbetalen. Een verzuimverzekering helpt u zowel bij het financiële aspect als bij uw wettelijke verplichtingen

Door de Wet Poortwachter heeft u als werkgever meer verantwoordelijkheden gekregen voor de re-integratie van zieke werknemers. Een goede verzuimverzekering beperkt niet alleen uw financiële risico’s, maar helpt u ook bij de re-integratie van uw mensen.

Verder kunt u gebruik maken van gespecialiseerde arbodiensten om het ziekteverzuim in uw bedrijf terug te dringen. Op die manier weet u zeker dat u aan alle eisen van de Wet Poortwachter voldoet zonder dat het u veel inspanning hoeft te kosten.

Kosten ziekteverzuim vaak hoger dan gedacht

Onderzoeksbureau TNS NIPO heeft uitgerekend dat een zieke medewerker u gemiddeld 200 euro per dag kost. Met een verzuimverzekering weet u zich niet alleen verzekerd van de dekking van deze kosten, maar tevens van de mogelijkheden om uw werknemers en dus uw bedrijf zo gezond mogelijk te houden.

Het samenstellen van een goede verzuimverzekering tegen een scherpe premie hangt onder andere af van de arbeidsvoorwaarden binnen uw bedrijf en uw wensen ten aanzien van preventie en verzuimmanagement. Wij helpen u graag met het maken van uw afwegingen. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Voordelen van de verzuimverzekering

  • Risicobeheersing ziekteverzuim door vaste premiestelling.
  • Begeleiding van re-integratietrajecten én actieve preventie van ziekteverzuim.
  • Eenvoudig voldoen aan de eisen van de Wet Poortwachter.
  • Administratieve afhandeling en uitbetaling wordt voor u gedaan.

Vragen over uw verzuimverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 010 412 3911.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Van Steensel Assurantiën

Pr. Pieter Christiaanstraat 61
3066 TB Rotterdam
 

Direct doen